Wisseling van de wacht bij coördinatie SML

In juni is afscheid genomen van de coördinator SML, Ton Weekers. In onderling overleg is besloten de samenwerking met ingang van 1 juli 2023 te beëindigen. Vanaf 11 juli gaat hij aan de slag met een nieuwe uitdaging. De werving voor zijn opvolger is in volle gang. Het resultaat daarvan kan naar verwachting op korte termijn gepresenteerd worden.

Ton Weekers is vanaf februari 2019 verbonden geweest aan SML. Aanvankelijk binnengehaald om de in 2029 gestarte evaluatie van de samenwerking te begeleiden. Nadat deze met positief resultaat was afgesloten, is Ton -samen met de collega’s van de aangesloten gemeenten- aan de slag gegaan met de ambitie om de samenwerking meer resultaatgericht te maken. De opgestelde visie “Midden-Limburg, verbindend hart van Limburg”, de Investeringsagenda Midden-Limburg en de Propositie Regio Deal 4e tranche getuigen daarvan.

Ton kijkt terug op een overwegend mooie tijd bij SML: “Samenwerken is hard werken. Het is als de processie van Echternach: soms 3 stappen vooruit en dan weer 2 stappen terug. Als coördinator zit je daar middenin. Als een soort van oliemannetje probeer je voortdurend alle kikkers in de kar te houden. Als het goed gaat, vragen mensen zich af of dat wel nodig is jouw aanwezigheid aan al die overlegtafels. Als het ergens stropt, kun je ook op vragende blikken rekenen. Gelukkig kon ik lezen en schrijven met collega Carla de Graaf, de stille kracht op de achtergrond, die me met raad en daad terzijde stond. Ik hoop dat ik SML een positieve duw heb kunnen geven. Sommige overheidstaken als economie, ruimte en mobiliteit zijn het bereik van de lokale overheid al lang ontstegen en vragen om goed een goed functionerend regionaal samenwerkingsverband. Die rol is SML op het lijf geschreven”.

De komende periode gaat Ton aan de slag voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) als Regio Deal maker.

Gerelateerd nieuws

SML bijeenkomst Thorn
Kennismaking met de Provincie
Thumb_SML
Vacature Directeur RegioDeal Midden-Limburg
regiodeal-en-partners08
RegioDeal Midden-Limburg 2024, Persbericht