Wethouders Economie en Ruimte op werkbezoek in regio

De verbindende rol van SML komt tot zijn recht met een bezoek aan interessante ontwikkelingen in de regio. Op 15 juli stapten wethouders Economie en Ruimte van de 7 aangesloten gemeentes samen in de bus. De deelnemers van deze bus-tour krijgen een beter beeld van mogelijkheden en kunnen in overleg met elkaar én met betrokken ondernemers komen tot de meest effectieve plannen.

Op het programma stonden o.a.; de herontwikkeling van de voormalige dakpannenfabriek in Echt, de gebiedsontwikkelingsplannen voor het havengebied van Maasbracht en de uitbreiding van bedrijventerrein Kampershoek. Miriam Tinnemans van Tinnemans Floating Solutions in Maasbracht is blij met het bezoek;

“Door open te staan voor kennis van andere bedrijven in de regio en deze te delen, wordt niet alleen het bedrijf, maar ook de omgeving wijzer”. Bakkerij Heerschap in Nederweert zorgde voor een smakelijke lunch.”

De reis ging verder langs bedrijvenpark Zevenellen en de Willem Alexander Haven in Roermond. Het grote belang van de duurzame ontwikkelingen van bedrijventerreinen voor de hele regio werd nog eens benadrukt. Als laatste werd achtbaanbouwer Vekoma in Vlodrop bezocht. Door goed overleg met de lokale overheid kan deze wereldspeler zijn uitbreidingsplannen realiseren in de regio. Een mooi voorbeeld van behoud van werkgelegenheid voor de regio.

“300 medewerkers werken dagelijks aan onze prachtige producten. Velen van hen leven en wonen in Roerdalen en omgeving. Om deze medewerkers te blijven binden en boeien en om te kunnen blijven innoveren moeten we niet alleen onze huidige bedrijfslocatie herstructureren, maar moeten we ook uitbreiden. Hopelijk kunnen we onze plannen in samenwerking met de gemeente Roerdalen en de regio spoedig realiseren.”

Yvonne Paulussen – Director of Change Vekoma

Gerelateerd nieuws

6
RegioDeal: de stand van zaken
17
Verdiepingssessies 6 en 7 mei
Thumbnail-stappenplan
Stappenplan voortgang Regiodeal Midden-Limburg