Realisatie toeristisch Infopunt DOC Roermond

De gemeenten Leudal , Maasgouw, Weert, Nederweert en Roermond participeren in de realisatie van een toeristisch infopunt in het DOC Roermond. Marketing Limburg werkt dit project samen met de participerende gemeenten verder uit en stemt af waar de accenten gezet zullen worden t.a.v. het onder de aandacht brengen van bezienswaardigheden / attracties.

Jaarlijks ontvangt DOC 8 miljoen bezoekers waarvan 50 % Duitse gasten, hiermee is DOC de grootste toeristische attractie van de regio. Misschien wel van geheel Nederland. Omdat er geen entree betaald wordt, is DOC volgens de criteria geen attractie. Om deze grote bezoekersstromen gastvrij te ontvangen, heeft het DOC een geheel nieuw visitor center gebouwd. Dit is begin maart 2021 in gebruik genomen. DOC heeft Limburg Marketing aangeboden om daar een balie in te richten om hun bezoekers ook te voorzien van informatie over de omgeving.

Doel: De Outlet bezoeker op een persoonlijke manier informeren en inspireren wat de regio Midden-Limburg te bieden heeft op het gebied van de vrijetijdseconomie. Op deze locatie bereik je een groot (inter)nationaal publiek.

Gerelateerd nieuws

Thumbnail-overstroming-in-roermond
Klimaatuitdagingen gezamenlijk aanpakken!
Thumbnail_Boris Meessen1000x750px
Ons landschap is een spil voor welvaart en welzijn
Zorgondernemer Maartenshof-web
Proteion ‘bouwt’ aan vitale en leefbare wijken en dorpskernen.