Hiking Trails Liberation Route Europe

Limburg Marketing, Routebureau Noord- en Midden-Limburg, Routepunt Visit Zuid-Limburg en LRE Foundation werken samen aan de themaroute ‘Bevrijding van Limburg’. Deze doorgaande wandelroute is onderdeel van de Hiking Trails Liberation Route en verbindt plekken en verhalen over de eindfase van de Tweede Wereldoorlog in Limburg.

Limburg Marketing en Routebureau Noord- en Midden-Limburg zijn betrokken bij de realisatie. Het streven is medio 2022 de route volledig afgerond te hebben.

Historische content
Wandelaars krijgen via de website en app’s informatie over bijzondere plekken en verhalen. Hiervoor gebruikt men bestaande informatie op www.liberationroute.com zoals luisterplekken en begraafplaatsen. Daarnaast worden verspreid over heel Limburg 136 plekken en verhalen toegevoegd (zie bijlage). De aangeboden informatie bestaat uit tekst, foto’s en video’s. De nieuwe verhalen en plekken zijn geselecteerd en samengesteld door Limburg Marketing, Visit Zuid-Limburg en LRE Foundation in nauwe samenwerking met gemeenten en oudheidkundige verenigingen. Alle nieuwe informatie is gecontroleerd door historicus Fred Cammaert uit Maastricht.

Vectors of Memory
De wandelroutes volgen bestaande LAW-paden en wandelknooppunten. Er worden geen nieuwe markeringen geplaatst. Belangrijke plekken daarentegen worden gemarkeerd met Vectors of Memory, een serie kunstwerken ontworpen door de Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Met gemeenten zijn afspraken gemaakt over beheer van de te plaatsen Vectors of Memory. In heel Limburg worden 25 Vloer Vectors en 10 Muur Vectors geplaatst.

Gerelateerd nieuws

Stevensweert_drone-16_web
Midden-Limburg gaat voor 5e tranche Regio Deal
Keyport2022-063
Advies en regie op Limburgse legpuzzel beschikbare ruimte
Thumb_mobilitieitsvisie
Regionale mobiliteitsvisie opgesteld!