Keyport, sterke partner in aanvraag Regio Deal!

Keyport is de netwerk- en uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Cranendonck, Nederweert, Weert, Leudal, Roermond, Roerdalen en Maasgouw. Keyport is sterk verankert in Midden Limburg en kent de uitdagingen van de regio maar ook de spelers en de kansen. Doel van Keyport is een boost geven aan de economie door het verbinden en versterken van onderwijs, overheid en ondernemers. Keyport is een van de partners die zich verbonden hebben in de opzet en aanvraag van de Regio Deal aanvraag.

Ton Hagelstein van Keyport geeft aan: ‘We zijn blij met de propositie voor de Regio Deal, want we zijn ervan overtuigd we met de Regio Deal in staat zijn ’n grote impuls te geven aan de brede welvaart in Midden-Limburg. Onze regio heeft veel te bieden, maar kent ook behoorlijk wat uitdagingen zeker op het vlak van arbeidsmarktontwikkeling. Met een dalende beroepsbevolking, een minder hoogopgeleide beroepsbevolking dan gemiddeld in Nederland, een knellende krapte op de arbeidsmarkt, groepen die geen goede aansluiting hebben op de arbeidsmarkt en een achterblijvend aandeel van vernieuwende sectoren in de werkgelegenheid staan we voor een enorme opgave en is het hoog tijd om het tij te keren’.

Keyport is verbinder en aanjager tussen overheid, onderwijs en ondernemers voor de thema’s innovatie, digitalisering, verduurzaming, ondernemerschap en de arbeidsmarkt. Precies de thema’s die veel aandacht nodig hebben om de toekomst van Midden-Limburg veilig te stellen. Ook Keyport ziet de stagnerende arbeidsmarkt als achilleshiel voor de regionale economie en welvaart.

‘Personeel is de motor van elke werkgever en daarom werken wij samen met onderwijs en ondernemers aan oplossingsrichtingen gericht op het aantrekken, boeien en het binden van personeel. Hiervoor hebben we effectieve projecten en tools ontwikkeld’ aldus Ton Hagelstein van Keyport. ‘We zetten bijvoorbeeld in op een vroegtijdige kennismaking van jongeren met interessante bedrijven in onze regio. Op die manier laten we zien dat je niet persé weg hoeft te trekken uit de regio voor leuke banen én volop carrièrekansen’.

Ook stimuleren we de betere samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Tenslotte willen we innovatief, hoogwaardig en toekomstbestendig onderwijs, dat past bij de vraag van het bedrijfsleven in de Keyportregio. Het behalen van de Regio Deal kan zorgen voor een versnelling en verbreding van onze gezamenlijke aanpak.

Gerelateerd nieuws

SML bijeenkomst Thorn
Kennismaking met de Provincie
Thumb_SML
Vacature Directeur RegioDeal Midden-Limburg
regiodeal-en-partners08
RegioDeal Midden-Limburg 2024, Persbericht