Informatiebijeenkomst Regiodeal Midden-Limburg

De zeven gemeenten van Samenwerking Midden-Limburg (SML) hebben in 2022 een voorstel ingediend voor een Regio Deal. Het voorstel is voortgekomen uit de door SML opgestelde investeringsagenda met als titel ‘Transitie met ambitie’. Bij Regio Deals werken Rijk en regio als partners samen om belangrijke opgaven aan te pakken en de brede welvaart te vergroten. Hiermee investeert het Rijk in de potentie van de regio en levert het een bijdrage aan de kwaliteit van wonen, werken en leven ter plekke.

Op donderdag 26 januari vond in de fraai gerenoveerde raadzaal van Nederweert een informatiebijeenkomst plaats over de Regiodeal. Raadsleden, leden van colleges van B&W en andere ambtenaren waren genodigd om bij te praten en alvast samen vooruit te kijken. Dat het onderwerp volop leeft bleek uit de hoge opkomst. De informatieve en inspirerende bijeenkomst gaf veel ruimte voor interactie. Het forum bestaande uit Martijn van den Heuvel (wethouder gemeente Weert), Gerd Leers (trekker propositie Regio Deal), Arno Korsten en Joost Engels (beiden lid van projectteam Leers) stond de vragenstellers kundig te woord.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Midden-Limburg niet in aanmerking komt voor de 4e tranche Regio Deals. Het Netwerkberaad SML beraadt zich de vervolgstappen.

Gerelateerd nieuws

Thumb_Ruud Koppens_ETF-web
Regio Deal kan aantrekken (technisch) personeel versnellen
Thumb-Ton-Hagelstein_web
Keyport, sterke partner in aanvraag Regio Deal!
Sfeerbeeldregio-variant-web
Samenwerking Rijk en regio in Regio deals!