Nieuws: Regiodeal januari '24

Video Thema: Landschap en Klimaatadaptatie
De ingediende aanvraag voor de Regiodeal Midden-Limburg behandelt 3 thema’s: Economie, arbeidsmarkt en onderwijs, Landschap en klimaatadaptatie, en Leefbaarheid. Van elk thema wordt een video gemaakt waarin betrokken partijen aan het woord komen en uitleg geven over de inhoud, de urgentie en de aanpak. Op deze manier krijgen de thema’s een gezicht en wordt de inhoud vanuit diverse partijen verduidelijkt. Bekijk hier de video over het thema: Landschap en klimaatadaptatie.
Klimaatuitdagingen gezamenlijk aanpakken!

Klimaatuitdagingen gezamenlijk aanpakken!

Ondernemer Perry Houkes heeft niet alleen grote ambities, maar ook een duidelijke visie. Hij wil de waterplassen rondom Roermond ontwikkelen tot een toeristische trekpleister van formaat. Helaas staan deze ambities onder druk door de gevolgen van klimaat-verandering voor ons landschap. Het is van groot belang om nu samen met betrokken instanties en ondernemers deze uitdagingen aan te pakken en de kwaliteit van ons landschap te behouden.

Meer lezen
De Regiodeal en Brede Welvaart Midden-Limburg

De Regiodeal en Brede Welvaart Midden-Limburg

In januari 2024 verzorgde Dr. Inge Hooijen, onderzoeksmanager Brede Welvaart Limburg bij Neimed, het Sociaal-Economisch Kenniscentrum, twee lezingen. Eén voor de Regiodeal Board Midden-Limburg en de andere voor de raadsleden en colleges van de zeven gemeenten in Midden-Limburg.Tijdens deze lezingen deelde ze inzichten over wat brede welvaart inhoudt en belichtte ze de rol van de Regiodeal in relatie tot dit concept...

Meer lezen
Ons landschap is een spil voor welvaart en welzijn

Ons landschap is een spil voor welvaart en welzijn

Het landschap en de natuur in Midden-Limburg hebben een uitzonderlijke waarde. Ons landschap is niet alleen een bron van trots is maar ook een cruciale spil voor welvaart en welzijn. Onder de schaduw van het 'sjoeën Limburg', het bronsgroen eikenhout dat onze identiteit bepaalt, ligt een verhaal van zowel schoonheid als uitdaging...

Meer lezen

Themafolders Regiodeal beschikbaar

De Regiodeal Midden-Limburg behandeld 3 thema’s; Economie, arbeidsmarkt en onderwijs, Landschap en Klimaat-adaptatie en Leefbaarheid. Voor elk thema is een vouwfolder gemaakt die meer uitleg geeft over de inhoud, urgentie en aanpak binnen het thema. Deze folders worden gebruikt ter verduidelijking van elk thema. De folders zijn via de onderstaande link te bekijken/ downloaden.

Downloadpagina themafolders

Agenda

  • 27 februari | Bezoek van het college van Gedeputeerde Staten aan de regio Midden-Limburg
    Het college van GS brengt een werkbezoek aan de Regio Midden-Limburg. Enerzijds met als doel wederzijdse kennismaking en anderzijds voor het uitwisselen van plannen/wensen/ideeën die leiden tot nauwere samenwerking.
  • 29 februari | Netwerkberaad SML
Meer informatie? Neem contact op met:
mr. M.G. (Marcel) van Bergen
marcelvanbergen@roermond.nl
M. 06 - 21 60 39 45
Logo SML
linkedin youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet