Logo SML

Samenwerking rijk en regio in Regiodeals!

In de Regiodeals werken Rijk en regio samen om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers in een regio te vergroten. Dit noemen we de brede welvaart.

Het gaat pas echt goed met ons land, als het overal in Nederland goed gaat. Daarom werken het rijk, de provincie en de regio samen om de regio’s tot bloei brengen. Dit doen we door gebruik te maken van de kennis en kunde van de mensen in de regio. Omdat regionale uitdagingen om regionale oplossingen vragen. Want elke regio is uniek en kent haar eigen kansen en uitdagingen. We laten ons daarbij niet alleen door het economische aspect leiden. We moeten en willen ook naar welvaart en welzijn kijken. Naar alles wat onze samenleving bindt en wat mensen waardevol vinden. Zoals gezondheid, sociale verbondenheid en veiligheid. Naar wat we ook wel ‘brede welvaart’ noemen.

Bij Regiodeals werken Rijk en regio als partners samen om belangrijke opgaven aan te pakken en de brede welvaart te vergroten. Lees hier verder.

Persbericht:
Aanvraag Regiodeal Midden-Limburg afgerond!

Op dinsdag 24 oktober is de laatste hand gelegd aan de aanvraag van de Regiodeal 5e tranche. Alle zeven de college’s van ons samenwerkings-verband hebben goedkeuring gegeven...

Meer lezen

Nieuwe Kansen voor Midden-Limburg: Regiodeal aanvraag ingediend en gevierd met partners

Afgelopen week hebben we onze Regiodeal aanvraag Midden-Limburg gepresenteerd, die inmiddels bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is ingediend. Het was een intensief en zeer waardevol proces. We hebben veel van elkaar geleerd en we zijn ervan overtuigd dat we onze regio goed en stevig hebben neergezet...

Meer lezen
De Regiodeal Midden-Limburg in beeld: Drie cruciale thema's onthuld en belicht

De Regiodeal Midden-Limburg in beeld: Drie cruciale thema's onthuld en belicht

De ingediende aanvraag voor de Regiodeal Midden-Limburg behandeld 3 thema’s. Om een beeld te geven van de thema’s worden enkele video’s gemaakt waarin betrokken partijen aan het woord komen en uitleg geven over de inhoud, de urgentie en de aanpak. Op deze manier krijgen de thema’s een gezicht en wordt de inhoud vanuit diverse partijen verduidelijkt. Bekijk hier de video over het thema; Economie, arbeidsmarkt en onderwijs.

Bekijk de video

Volledige aanvraag en brondocumenten

Lees hier de volledige Aanvraag Regiodeal Midden-Limburg.
(Inclusief brondocumenten).

Agenda

  • februari/maart '24 – Bekendmaking door het Ministerie van BZK
Meer informatie? Neem contact op met:
mr. M.G. (Marcel) van Bergen
marcelvanbergen@roermond.nl
M. 06 - 21 60 39 45
Logo SML
linkedin youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet