Kennismaking met de Provincie

In het proces van de aanvraag van de Regio Deal en het uitvoeren van de projecten, werken de zeven Midden-Limburgse gemeenten (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert) intensief samen met diverse partners waaronder ook Provincie Limburg.

Afgelopen dinsdag kwam het provinciebestuur samen in het mooie Thorn om kennis te kunnen maken met onze voltallige colleges van de 7 gemeenten van de Samenwerking Midden Limburg.

SML liet zien welke thema’s er spelen in de regio en onder leiding van moderator Simone van Trier ontstonden mooie gesprekken tussen de gedeputeerden en onze burgemeester en wethouders.

Het doel is om begin 2025 te starten met de uitvoering van de projecten van de Midden-Limburgse Regio Deal ‘Regio onder druk!’

 

Raymond Vlecken, bestuurlijk voorzitter van SML en burgemeester van Weert almede Gouverneur Emile Roemer benadrukten beiden het belang van blijvende investering en betrokkenheid en deze fijne en vruchtbare bijeenkomst heeft daar zeker aan bij mogen dragen.

 

Gerelateerd nieuws

Thumb_SML
Vacature Directeur RegioDeal Midden-Limburg
regiodeal-en-partners08
RegioDeal Midden-Limburg 2024, Persbericht
Thumb_Inge1000x750px
De Regiodeal en Brede Welvaart Midden-Limburg